A Munkácsi Mihály Művelődési Ház  3. évfordulója                                                                                               2009.01.21.
Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat
 
Megnézem a fotóalbumot !

  Kedves Olvasó !

A Munkácsy Mihály Művelődési Ház 2010.01.23-án a Magyar Kultúra napján immár harmadszor hívta meg az érdeklődőket egy kis vissza emlékezésre, hogy az érdeklődőknek ismét bepillantást adjanak  a  Művelődési  Ház  kulisszái  mögött  működő  profi  csapat  (a szerk.) mindennapi életébe. Az erre az alkalomra készült fotó kiállításon keresztül. Az új Művelődési Ház, nyugodttan kijelenthetjük, hogy Törökbálintnak elemi részét képezi. Minden nap programok tucatjait találhatjuk benne. Ennek a működésnek a felelősei azok a dolgozók, akiket nem minden esetben látunk, pedig munkájuk nélkül az intézmény nem lenne olyan sikeres.

Sikeres ez most már tény, a minőség, a mérce magasra helyezése meghozta az eredményét, hiszen programjaikra más településekről is eljönnek, és a hírnevét egy településnek mivel is lehetne jobban öregbíteni, mint hogy a vendégek az élményekkel gazdagabban térnek haza, épp úgy határon innen és túl.

A kiállítást Szabó Éva igazgató asszony nyitotta meg, és mindjárt az elején kijelentette, hogy ez a rendezvény nem a statisztikákról szól, amik természetesen pozitívak, de néhány számot azért felsorolt:  Több mint 30 fajta, 57 csoportban működő klub működik. A színházi előadások átlaglátogatottsága 284 fő. A gyermekszínházat 800 fő látogatja.

A felsorolás után Szabó Éva a legkedvesebb tavalyi programokról tett említést:

A komoly és könnyű zenei hangversenyekről, kórusfesztiválokról, szabadtéri rendezvényekről, a búcsúról , az augusztus 20-i rendezvényekről, az októberfesztről, a kiskarácsonyról, a festményeket, grafikákat, szobrokat, fotókat, gyermekrajzokat bemutató kiállításokról, a Törökbálinti Művésztelepről, az irodalmi estről, a gyermeknapról, a farsangi és húsvét váró családi napokról, a táncház-sorozatról, a különböző témájú ismeret terjesztő sorozataikról, a Csere-bere napról, az ifjúsági klubról, az éjféli, családi és kistérségi ping-pong versenyekről.....és még lehetne sorolni. 

A sokszínű program felsorolás után a munkatársakról mondott néhány szót, amelyben név szerint megköszönte a munkatársak munkáját:

"Zoli kreativitását, melyekkel  a  nagy  rendezvényekre készül.
 A rendezvényszolgálat munkatársainak Marcsinak, Katinak, Icának, Öcsinek és Gergőnek a gondoskodását hétköznaponként és hétvégeken.
Azoknak a kollégáknak, akik mind ehhez egy biztos hátteret biztosítanak: Peti számításait, táblázatait, pénzbehajtását. Kati és a fiúk Feri, Peti, Gyuri hajnali, későesti és hétvégi cipekedéseit. Ernő és Gyuri technikai tudását, Gergő épületre való figyelését"

Végül de nem utolsó sorban Szabó Éva megköszönte a vendégek, látogatók, programok iránt érdeklődők aktív részvételét, hiszen ezért dolgozik ez a maroknyi 16 főből álló kis csapat. Szabó Éva beszéde végén külön megköszönte: Scheiblinger Péternek, Tóth Józsefnek és szerény személyemnek, hogy a fotóinkkal hozzá járulunk a fotó kiállításhoz, illetve a havonta megjelenő műsorfüzet illusztrációjához.

Ezt követően álló fogadásra invitálta a vendégeket, ahol a Művelődési Ház dolgozói készítették a finomabbnál finomabb ételeket, amelyek mellett ott volt egy kis táblácskán a készítője neve. Nagyon finom volt szinte mindent végig kóstoltam. Összegzésül elmondható, hogy hiányérzetünk nem lehet a Művelődési Házzal szemben. Szerintem sok Törökbálinti nevében mondhatom, hogy köszönjük és GRATULÁLUNK MMMH! 

  / Hopka László /

Fotó: Hopka László