Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Városi ünnepség, március 15.

Kedves Olvasó!

A Magyar Országgyűlés 1991-es határozata értelmében március 15.-e az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget, majd koszorúzást Törökbálinton.

A művelődési Házban tíz órakor a Himnusz eléneklésével kezdődött az ünnepség.  Az idén a Zimándy Ignác Általános Iskola tanulóira esett a sor, hogy műsort készítsenek erre az ünnepre. Az ünnepség nyitányát a nemzeti színű szalaggal díszített ruhában fellépő mazsorett csoport kezdte.

Ezt követően került sor Dr. Albert Gábor Önkormányzati képviselő ünnepi beszédére. A beszéd elhangzása után az iskola diákjai, énekkarosok, táncosok műsora következett.

A műsor olyan jól sikerült, hogy némely pillanatokban szinte a könnyeimmel kellett küzdenem, annyira hitelesen adták elő a diákok a produkciót. Jó volt látni ezeket a gyerekeket a színpadon! Az ünnepségre soha nem látott tömeg érkezett a Művelődési Házba. A személyzetnek pót székeket kellett a nézőtérre biztosítani.

Az ünnepség után ismét honosításra került sor, ami megint meghitt pillanata volt a délelőttnek. Turai István polgármester a színpad elé szólította a honosításra érkezett polgárokat, hogy az eskü szövegét előmondva az esküt tevők az esküt letegyék. Így is történt 19 új magyar állampolgár felemelő pillanatának lehettünk tanúi. Az eskütételnél a színházteremben lévők felállással tisztelték meg az esküt tevőket. Az eskü letétele után Turai István polgármester az itt nálunk már hagyományos ajándékot mellékelt a hivatalos dokumentum mellé, ami egy szépre sütött cipó és egy üveg bor volt.

Az ünnepség után a Törökbálinti új köztemetőben került sor a koszorúzásra, ahol megkoszorúzták a Papi sírboltot, majd Hőgyi Lajos 48-as tüzér hadnagy sírját. Ezzel a hivatalos ünnepség véget ért.

Megnézem a fotóalbumot !

Az ünnepségen részt vettek és az emlékezés koszorúit elhelyezték:
Törökbálint Város képviselő-testülete Turai István polgármester vezetésével, Dr. Albert Gábor, Géczy Krisztián, Hámoriné Olár Mária, Fernengel András, Kiss István, Palkóné Szabó Gabriella, Rothauszky Györgyné, Német Kisebbségi Önkormányzat, Csupaszív Óvoda, Sváb Egyesület, Cigány Kisebbségi Önkormányzat, Törökbálinti Ifjúsági Önkormányzat, Független Platform Egyesület, FIDESZ, MSZP, JOBBIK, KDNP, Bálint Márton, Zimándy Ignác Iskola Óvodák, Bölcsőde, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Munkácsy Mihály Művelődési Ház, Erdélyi Magyarok Törökbálinti Egyesülete, Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub, Törökbálinti Jóakarat Kör Egyesület, Törökbálinti Városőrség, Törökbálint és Vidéke Horgász Egyesület.

Így zajlott le 2012-ben az ünnep. Kérem tekintsék meg a rendezvényen készült videó felvételt és a fotókat érdemes megtekinteni!

/ Hopka László /

Fotó & Videó: Hopka László

 

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu