Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Törökbálinti Locsoló Bál

Kedves Olvasó!

A Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub 2012 április elsején megtartotta locsolóbálját. A köszöntések és információk elhangzása után először a nyugdíjasok énekeltek, majd ezt követően a Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport két táncát láthattuk. A második táncukhoz boroskancsót is használtak, amellyel a táncot követően a vendégasztalokhoz siettek, és a jól megtáncoltatott borral kínálták a fiukat. 

Rövid időre a parkett ismét a táncé volt ezt követően, majd kezdetét vette a locsolkodás. Erre jól kidolgozott koreográfia szerint a színpad előtt először a fiúk egy pohár bor elfogyasztásával gyűjtöttek erőt, és így vettették bele magukat a fergeteges locsolkodásba. Azt csak később tudtam meg, hogy a sietség nem volt véletlen, hiszen a locsolkodás egyben tojás gyűjtő verseny is volt.

Szem, haj, ruha nem maradt szárazon, szinte patakokban folyt a kölnivíz, ami egy idő után igen töményen kezdett hatni. Illatfelhő lett úrrá a teremben. Így a tojásgyűjtő verseny eredményét már nem tudtam megvárni. A hölgyek hősiesen tűrték a megannyi locsolót, és versek tömkelegét hallgatták meg, ami megint csak egy próbatételnek felel meg. A jókedvé volt a főszerep, amit ha a videó felvételt megtekinti biztosan észre veszi a kedves Olvasó. A rendezvényen készített fotók az albumban találhatók.

/ Hopka László /

Megnézem a fotóalbumot !

Fotó & videó: Hopka László

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu