Lakossági fórum 2010.04.20.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
  Kedves Olvasó!

2010 április 20-án 18.00 órai kezdettel Rothauszky Györgyné a kilences körzet képviselője megtartotta lakossági fórumát a Bálint Márton Általános és Középiskola ebédlőjében, amelyre nagy szeretettel invitálta meg körzete lakóit. Az eseményre meghívta Turai István polgármester és Csuka Attila alpolgármester urakat is, akiket szintén nagy szeretettel üdvözölt a fórumon. A fórumon részt vett Dr. Németh István igazgató úr is. A fórumra meglepően nagy volt az érdeklődés, mert az ebédlő majdnem kicsinek bizonyult. A képviselőasszony az elmúlt időben történt eseményekkel kezdte a beszámolóját, felsorolva azokat az eredményeket, amelyeket sikerként könyvelhet el. Ezt követően a jövőbeni terveket vázolta, íme néhány a teljesség igénye nélkül:

 • Az iskola előtti parkoló szintjének csökkentése az autók könnyebb parkolása érdekében

 • 1/1 útfelújítás keretében út felújítás

 • Forgalom lassító létesítése az iskola fő bejáratához

 • Gyalogjárda építése az iskola és a Kazinczy utca közötti részre, hogy a gyerekeknek ne keljen átkelni a forgalmas úttesten

 • A volt ABC helyén négy tanterem kialakítása stb....

 

 
 

Turai István polgármester üdvözölte a fórum résztvevőit, és mivel az iskola környékéről volt szó, tájékoztatta a lakókat, hogy a reggeli forgalom csökkentése érdekében tervezik az iskola jobb oldalának a közlekedését két irányusítani, amellyel várhatóan csökkenhet a reggeli tumultus. (Ez a tumultus pedig nem egyedi eset, hiszen a Zimándy Ignác Általános Iskola mellett is ugyan ez a helyzet reggelente, szerk.).

Ezt követően Csuka Attila alpolgármester kapott szót. Tájékoztatójában néhány számot közölt, amely 2010-ben a képviselő testület jóváhagyott a körzetre vonatkozólag.

 •  A volt ABC átépítésével elkészülő négy osztály közel 135 millió Ft.

 • A köztársaság tér felújítása 70 millió Ft., amelynek a tervezése már zajlik és várhatóan a közbeszerzési eljárás után (60 nap), kezdődnek a munkálatok. A felújítás során az autó beállók is kiépülnek, így egységes szép képet mutat majd a Köztársaság tér.

 • kettő darab gyalogátkelő építése van folyamatban az iskola mellett , amely  kb. 3,4 millió Forintba kerül.

 • 2010-ben a kilences körzetben 5 millió Forintot költenek járda építésre és felújításra.

A beszámolók után a lakossági kérdések, felvetések és válaszok következtek, amelyből néhányat emelek ki.

 • Létesül-e parkoló a Széles utcában? Turai István polgármester válaszában kiemelte, hogy valószínűleg igen, mert a helyszín sajátossága magában hordozza ezt, és nagy szükség van a kultúrált parkolási lehetőségekre.

 • A Köztársaság téren lakók sérelmezik a családi park létét, amellyel többen egyetértettek (a fiatalok folyamatos éjjeli hangoskodásai miatt), és idítványozzák annak megszűntetését és helyette közparkká alakítását. A képviselőasszony válaszában ígéretet tett a kérés kivizsgálására.

 • Mikor készül el a térfigyelő rendszer? Turai István polgármester válaszában elmondta, hogy az elmű-vel több mint egy éve egyeztetés folyik azon oszlopokkal kapcsolatban, amelyekre a kamrák felszerelésre kerülnek, ezért késik a felszerelés. Jó hír azonban, hogy sikerült megegyezni és várhatóan szeptemberben elkészül a teljes rendszer.

 • Néhány lakó a diófákkal kapcsolatban fejezte ki aggodalmát és kérte új fáknak a telepítését a régi öreg fák helyett, illetve a magasra nőtt fákat kinek kell lomboznia, hangzott el a kérdés. Csuka Attila alpolgármester a válaszában elmondta, hogy most az Önkormányzat végezteti az elmű helyett is, mert igen sok panasz érkezett a brutális fa lombozással kapcsolatban, tehát az Önkormányzatnál kell bejelenteni, ha valakinek a portája előtt veszélyessé vált a diófa. Stb...

 • Iskola tőszomszédságában lakó sérelmezte a tornacsarnok késő éjjeli nyitva tartását, amivel indokolatlan hangzavarnak vannak kitéve. A képviselőasszony válaszában elmondta, hogy megvizsgálják a nyitva tartási rendet és intézkednek a hanghatások ellen.

A két és fél órás lakossági fórum jól sikerült, várakozáson felül vettek részt rajta, számszerűsítve 56 személy volt jelen. Nagyon sok kérdés és felvetés hangzott el, amelyet a jelenlévő vezetők és a képviselőasszony igyekeztek megválaszolni.

/ Hopka László /

Fotó: Megyaszai Zoltán

 

 

 

 

 

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu 2007