Lakossági fórum.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat
Kedves Olvasó!

2010. március 10-én Géczy Krisztián a 7-es körzet képviselője és egyben beruházási tanácsnok, megtartotta a 2010-es év első lakossági fórumát, amelyet negyedévente szokott rendszeresen megtartani. Úgy emlékszem, hogy ez volt a hatodik alkalom, hogy a választóinak ismét beszámolt, amelyre közel 60 fő volt kíváncsi.

Ez alkalommal vendégek is voltak a meghívottak között. Itt volt Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő és Csenger-Zalán Zsolt a 9-es választókerület Fidesz-KDNP közös jelöltje. A fórumra ellátogatott még Turai István polgármester és Csuka Attila alpolgármester is.  A fórumon talán most voltak a legtöbben. Géczy Krisztián a meghívott vendégek bemutatása és köszöntése után napirendi pontokra bontva kezdte meg a fórumot. Napirendi pontok közt szerepelt: Árpád utcai óvoda, Város Örség, 16+8 szaktantermes iskola építése, uszoda építése a 400 fős lelátóval, Fő utca, járda és út felújítások, játszótér építések.

Játszótér: A Tükörhegyi második játszótér megépítését nem a tükörhegyre, hanem az Árpád utcai óvoda mellé helyezik át, amely több mint 800 m2 területen fog megépülni. A Bajcsy Zsilinszky úton a téglagyárnál megkezdődött a játszótér építése, amely a tavalyi évben maradt el, idő hiányában.

Város Őrség: Hosszú hónapok várakozása után végre megtörtént a bejegyzés, és már csak a jogerős végzésre kell várni. Géczy Krisztián említést tett arról, hogy szerződést köt a Város Őrség a  TTC-vel, hogy a futball mérkőzések biztosítását a jövőben a Város Őrség lássa el.

A beszámoló után kérdéseket lehetett feltenni a képviselő úrnak, illetve a vendégeknek, amelyből nem volt hiány. Az egyik kérdés a Fő utca projektre vonatkozott A kérdező félelmének adott hangot, amikor felvetette, hogy nem fog e Törökbálint úgy járni, mint Budaörs az uszoda építésével? A kérdés konkrétan a garanciákra vonatkozott. A válaszban Turai István polgármester és Csenger-Zalán Zsolt is segítette a képviselő urat a kérdés megválaszolásával. Természetesen a választás közeledtével kérdéseket nem csak helyi vonatkozású ügyben tettek fel, hanem országos kérdéseket is érintettek a kérdezők. A fórum már-már családias hangulatban zajlott le, a képviselő úr gondoskodott ásványvízről és pogácsáról is.

/ Hopka László /

 

Fotó: Hopka László