Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

Közvilágítás anomáliák Törökbálinton

Kedves Olvasó!

A Törökbálinti közvilágítás üzemeltetése immár több mint aggasztó, ahogy megtudtam Horvát Szilveszter GREP Zrt. vezérigazgatójától a 2012.03.20.-án délután leforgatott riportból kiderült, hogy mi okozza a nagykiterjedésű világítás leállását.

A tények: 2012.03.18.-án este már nem volt közvilágítás a Baross utca, Erzsébet utca, Bartók Béla utca és Nyár utca teljes hosszában. Valamint a József Atilla utcában a Baross és a Munkácsy Mihály utcák közötti részén. Ez már nem kis terület, mondhatjuk, hogy a város közepén nincs közvilágítás, csak az üzletek portál világítása ad némi fényt. A cikk írásakor 20.-án a világítás nem üzemelt.

 
 

Piros színnel jelölt utcákban nincs közvilágítás

 

 

  Horvát Szilveszter az interjúban elmondta, hogy megbízójával az E-Star Nyrt. -vel a karbantartásra évekkel ezelőtt  kötött  szerződést azonnali hatállyal felbontották a felhalmozott kifizetetlen számlák miatt. Így közel két hete semmilyen karbantartás, javítás nem történt általuk, (nagyjából ez  tapasztalható most).

  A lényeg, hogy az Önkormányzat a mostani nevén E-Star Nyrt. vel kötött hosszú lejáratú szerződést a Törökbálinti közvilágítás üzemeltetésére úgy, hogy a beépített feszültség szabályzó elemek miatt költség takarítható meg, így az Önkormányzat költségcsökkenést ér el. Ez idáig rendben is van.

  Csakhogy a kialakult helyzet miatt a GREP Zrt. vezérigazgatója hivatalosan tájékoztatta azon önkormányzatokat, (Érd, Törökbálint, Göd, Balassagyarmat, Üllő) ahol a tevékenységüket végezték, mint alvállalkozók, hogy a karbantartási, javítási munkálatokat felfüggesztik. A tájékoztatást tették azért, mert a hosszú évek alatt jó kapcsolat alakult ki az Önkormányzatok műszaki osztályaival így a Törökbálintival is.

  De a helyzet tovább már nem volt fenn tartható  részükről, más megoldást nem láttak a veszteségeik további halmozódása megakadályozására.

  A GREP Zrt. a felszámolási eljárást el fogja indítani a E-Star Nyrt. ellen, így bizonytalanná válik a közvilágítás helyzete. Azt már Én teszem hozzá, hogy a város vezetőinek el kell gondolkodni az Önkormányzat és az E-Star Nyrt. között fennálló szerződés felbontásán, mivel a felszámolás esetleges elindítása még bonyolultabbá teszi a helyzetet, és hosszútávon nem vállalható fel a közvilágítás ellehetetlenülése.

 / Hopka László /

 

 

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu