Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Ezt érdemled, nem kapsz mást!

 

Kedves olvasó!

Megtörtént az első komolyabb baleset a Tölgyfa utca elején létesített vízfogó kapcsán, persze a sok kicsi az nem ilyen látványos. A vízfogó ugyan betölti szerepét, de a közlekedés szempontjából rettenetes állapot alakult ki miatta. Egész egyszerűen túl magas és rövid. Különösképpen magas a személy autók tekintetében, ahol rendre hallani azt az áthajtáskor, hogy a kipufogó rendszer beleakad, vagy súrolja az alkatrészeket a padka. Így lehetett ez a minap is, amikor egy autónak az olajteknője szenvedett súlyos sérülést úgy, hogy több liter olaj került az útra. Eltört az olajteknő a járművön. Ennek nyomai most is ott van az utca elején. Hiába jeleztük már néhányan ezt a problémát, a jelek szerint süket fülekre talált. Földvári László alpolgármesternek is jeleztem egy beszélgetésünk során, aki szinte biztos, hogy nem fog rá emlékezni.

Nem gyöngyszem? Egy sportpályához vezető egyetlen út!

Szerintem nem Én vagyok az egyetlen, akinek ez a helyzet szemet szúrt, de a mellékelt ábra tanúsága szerint ez már komoly kár okozás. Az szinte biztos, hogy ez szabályosan nem épülhetett volna meg így, ezt csak és kizárólag a Rudáktelep lakosai érdemelték meg ebben a formában, mert ezen terület lakói minden bizonnyal másod, vagy harmadrendű polgárai a településnek. Mondja meg nekem valaki, hogy miért nem lehetett tisztességes módon ezt a víz ellen létrehozott építményt vagy víznyelő rácsos folyókával, vagy szakszerűen megépített hosszabban elnyúló bukkanóval megoldani, pont úgy ahogy az most is megtalálható a Tulipán utca vagy a Liliom utca elején?

Erre a válasz egyértelmű, az itt élő polgárok rovására a lehető legkevesebb pénzből megoldani minden olyan feladatot, amit a hivatalnak kell finanszírozni. Nem érdemeltek többet, mert nem vagytok egy súlycsoportban Rudákiak a település egyéb területein élőkkel értitek?

Pont ezért fordulhat elő az is, hogy a Tölgyfa utca elején lévő sportpályát felújították a településen lévőkkel együtt, amit egyébként tisztességesen nem lehet megközelíteni, egész egyszerűen nem készült el az a híd a hatalmas árkon, amit Elek Sándor polgármester ígért meg kettő évvel ezelőtt az itt lakóknak egy rögtönzött bográcsolással egybekötött "lakossági" fórumon, ami inkább volt seggnyalás a javából, mint fórum. Erről természetesen videó felvétel is van, tehát nem légből kapott ígéretet kérek számon! Ahol sűrű mosolygás, és az itteni emberek szintjére való süllyedés okán később mégsem volt olyan fontos, hogy híd készüljön az egyébként szépen felújított és ez által használhatóvá vált grundhoz. Szerencs, hogy még senkit nem ért baleset itt, mert ez is tisztán a hivatal felelőségi körébe tartozik.

Ezt érdemlitek, ezt kapjátok mondhatom.

Tölgyfa utcában három éve kerülgetünk egy hatalmas kátyút és egy csatornaszem melletti besüppedt gödröt ami ráadásul egymás mellett van, érdekes módon a hivatal részről senkinek sem szúrja a szemét, pedig van itt a helyi képviselőhöz köthető személy nem egy, de senkinek nem lépi át az ingerküszöbét, hogy talán három év után tegyük már járhatóvá az utca ezen szakaszát. A gödör napról napra csak hízik, amiről a szemétszállító gépjármű is kiveszi a részét rendesen. De hát mit mondjak a Rudákiaknak ezt érdemlitek. Ezekből az apró részletekből látszik a legjobban, hogy bizony harmadrendű polgár mind aki itt lakik.

Az ígért híd... Pont így képzeltem polgármester úr. Ön is?

De ezen a lapon kell megemlítenem azt a tényt is, hogy az elkészült csapadékvíz elvezetés, amit a hivatal két részben készítettet el és emiatt felbontott aszfaltos járda a mai napig nem lett vissza aszfaltozva, pedig a vállalkozót (Mayerszer Kft.) már egy éve kifizették a második ütem elkészítése után. Csak az ellenőrzés és a számonkérés maradt el. Az  aszfalt nem került vissza, miért a késlekedés kérdezhetné bárki. Milyen alapon volt az elszámolás? A válasz ott van a címben!

Felhívom a lakosság figyelmét arra, hogy a hivatalnak felelőség biztosítása van, az olyan káreseményekre amelyek neki róhatóak fel. Így erre az esetre is. Kérem szóljanak az autó tulajdonosának, hogy keresse meg kártérítés miatt a hivatalt.

/Hopka László/

 

A futómű és autópróbáló vízakadály

Az olajteknő bánta, meg a környezet.

 
 
Fotó: Hopka László
 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu