A 25 éves Városszépítő Egyesület kiállítása.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
Kedves Olvasó!

A Törökbálinti Faluszépítő Egyesület 25 éves évfordulót ünnepli az idén. Ebből az alkalomból nyílt kiállítás a Munkácsy Mihály Művelődési Házban, október 28. -án. A kiállítás feldolgozza az eddig végzett munkát, amelybe a kiállítás fotóin keresztül nyerünk betekintést. A megnyitón részt vett az egyesület tagjain kívül, Turai István polgármester és Gyarmati Mihály képviselő úr is, valamint több helyi civil szervezet vezetője és tagsága.

Videó megtekintése

Az egyesületet Szalczinger József kezdeményezésével, további 43 tenni akaró személy hozta létre 25 évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy a falu építészeti értékeit megóvják, felújítsák, a falu esztétikai képét fejlesszék. Ezt biztosan mondhatjuk, hogy sikeresen megvalósították. Természetesen ebben nagy segítséget nyújtott az önkormányzat, vállalkozók, magán és külhoni támogatók,  akik nagyban támogatták az egyesület elképzeléseit. Természetesen itt kell megemlíteni az önkéntes segítőket is.

Az egyesületet többször is díjazták, így kétszer kapott Podmaniczky díjat, amit a Város-Község Védő és Szépítő Egyesületek Szövetsége adományozott. Háromszor nyerték el a Pestmegyei Önkormányzat által adományozott "Kulturált település környezet" oklevelet. A Faluszépítő Egyesület nevéhez fűződik az Anna bál, a Nemzetközi művésztelep, illetve a Dióskerti zenés délután is. Az egyesület nevéhez fűződik továbbá 7 emléktábla, 21 tér építése-felújítása és 18 szobor állítása-felújítása is.

Ezekkel nap mint nap találkozunk, elhaladunk mellette, rápillantunk, városunk részét képezik. Az egyesület ezen épített örökségeinket veszik időnként górcső alá, és ha kell munkájukkal megóvják, helyre hozzák. Gratulálunk!

/ Hopka László /

Fotó & Videó: Hopka László

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu