Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

 

Elhunyt Andor Mihály.

 

2022.02.25. Tragikus hirtelenséggel elhunyt Andor Mihály törökbálinti első szabadon választott önkormányzatának képviselője. Helyi lokálpatrióta, aki alapító tagja volt a  Városvédő Egyesületnek, amelyet alakulásakor még Faluvédő Egyesületként hívtak életre. Mindvégig a vezetőségben és a különböző munkákban aktív szerepet töltött be. Munkájával hozzájárult törökbálint közterületeinek megújulásához, fejlődéséhez. Az önkormányzat első négy évében a Faluszépítő Egyesület színeiben politizált.

Szociológusként nagyon sokat le tett az asztalra pályafutása alatt. Számtalan könyv szerzője volt. Munkássága országos jelentőségű intézményekben is látható volt. 1992-94 között az SZDSZ parlamenti frakciójának oktatási szakértője, 1994-1998 között művelődési és oktatási miniszter szakmai tanácsadó csoportjának tagja. 1994-2006 a Fővárosi Közoktatás-fejlesztés Közalapítvány kuratóriumának tagja volt.

 

Kutatásai: Oktatásszociológia, településszociológia. Publikációit szinte fel sem lehet sorolni olyan sok volt 1973 tól napjainkig.

Személyes történetet is köt Mihályhoz, mégpedig körülbelül 15 éve végeztünk elektromos felújítást a házukon, amely a mi kapcsolatunk kezdetét is jelenti. Sok apró  dologban is kérte a segítségemet több alkalommal. Legutóbb kb. 1,5 éve azt hiszem a kapucsengő kapcsolójának cseréjéről volt szó amikor is felajánlotta a tegeződő viszonyt közöttünk a régóta fennálló kapcsolatunkra hivatkozva. Nagyon örültem ennek, hiszen ez a kapcsolat egy magasabb szintjét jelöli számomra . Magam ezt tiszteletből sem mertem volna felajánlani, már csak a korkülönbségre tekintettel sem.

Kedves Mihály! Örültem, hogy anno összehozott minket az élet, mindig emlékezni fogok rád!

/Hopka László/

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu