Egyesületek Napja Törökbálint 2010.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

Az Egyesületek Napja a sokéves hagyományt megszakítva lett megtartva. Amit mindjárt az elején le kell szögezni, hogy kényszerhelyzetből lett ez így. Ez azt jelenti, hogy az igazi vidéki hangulatot, sváb gyökereket felelevenítő, és az összetartozást szimbolizáló disznóvágás, és a tor közös, egyesületi műsorokkal fűszerezett... elfogyasztása elmaradt. Turai István polgármester úr úgy döntött, hogy az erre szánt, és minden évben a rendezvényre fordított összeget, amelyet egyébként saját maga finanszírozott,  most az egyesületek 2011-es támogatására kívánja fordítani, mert olyan mértékű támogatást, mint eddig kaptak, nem kaphatnak. Azaz a helyben működő és igen szépszámú civil szervezetek kevesebb forráshoz fognak jutni az Önkormányzattól.

Az ok nem ismeretlen, a kizárólag Törökbálintot messzemenően hátrányos helyzetbe hozó parlamenti döntés, ami a Törökbálinti iparűzési adó nagyarányú elvonása miatt igen súlyos helyzet alakult ki. De vissza térve a rendezvényre meglepődve tapasztalhatta, aki eljött ezen a napon a Művelődési Házba, hogy szinte senki nem volt kíváncsi a rendezvényre, pedig ezen a napon szokták kiosztani azokat az elismerő díjakat, amelyekkel a polgármester úr megköszöni az egész éves munkáját az egyesületeknek. Ezt a közömbösséget a polgármester úr is meglepve tapasztalta, ezért beszédében hangot is adott annak, hogy nem örül ennek a helyzetnek.

A rendezvényen elsőként a Gyémántkút Egyesület műsorát láthattuk, majd a Shaolin Kung-Fu Egyesület műsora következett a színpadon és a színpad előtt. Ezt követően a nyugdíjas klub tánccsoportja következett. A műsorok után Turai István polgármester átadta a egyesületek díjait. E-közben a kisteremben Szinkulics Ági kézműves foglalkozást tartott a gyerekeknek, illetve színi előadás szereplőivé válhattak a gyerekek, ahol eljátszották a Három királyok című darabot, animátorok segítségével.

Sajnos nincs mit szépíteni a rendezvény sikertelenségét tekintve, ami szerencsére nem a szervezők és a Törökbálintiak miatt alakult így, persze egyesületekből jóval többre számítottam Én is, hiszen a polgármester úr nem a jövőt köszöni meg ezen a napon, hanem a múltat, ami eddig igen szép anyagi  támogatást hozott az egyesületeknek.

Ez történt 2010 december 3.-án az egyébként szebb időket is megért rendezvényen.

Résztvevő egyesületek: Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub, Törökbálint és Vidéke Horgász Egyesület, Gyémántkút Egyesület, Törökbálinti Sváb Egyesület, TWSKE Kung-fu Szakosztály, Mozgáskorlátozottak Egyesülete.

/ Hopka László /

Megnézem a fotóalbumot !

 

 

Az év művészeti csoportja:

I. Gyémántkút Egyesület
II. Törökbálinti Cantabile Kórus
III. Törökbálinti Kamarakórus

Az év legeredményesebb sportszervezete:

I. TTC Yama Karate Szakosztály
II. TWSKE Kung-fu Szakosztály
III. Elite Basket, TÉTE, TTC Sakk Szakosztály

Az év legaktívabb civilszervezete:

I. Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub
II. Gyémántkút Egyesület
III. Törökbálinti Sváb Egyesület, TWSKE Kung-fu Szakosztály

Fotó: Tóth József, Hopka László

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.huu