Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Idén a törökbálinti kisiskolások vitték haza a

Játékos Sportverseny Diákolimpia® aranyérmet

2022.03.07 A legkisebb korosztály fantasztikus hangulatú versenye, a Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntője zajlott a hétvégén Jászberényben. Az alsó tagozatosok változatos feladatokból álló fináléján Pest, Heves és Veszprém megyék voltak a legeredményesebbek.

A Játékos Sportverseny az alsós korosztály részére összeállított 29 különböző, sportági alapokra épülő, ügyességi és labdás feladatból áll, amelyek közül 1-1 versenyre mindig 10, ezúttal 9 feladatot választanak ki sorsolással. Az országos döntőt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezte a vadonatúj jászberényi JP Arénában. Az eseményt dr. Darázs Péter gyorskorcsolyázó olimpikon és dr. Erdős Dániel, az MDSZ ügyvezető igazgatója nyitotta meg, amelyre 8 különböző megye csapata 144 versenyzővel jutott el a közel 3000 nevezőből.

A finálé rendszeres résztvevői: az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola, a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola ezúttal is bejutott a legjobbak közé. A verseny a szokásos óriási hangulatban, tömött lelátó mellett zajlott, és hatalmas küzdelmek után alakult ki a végső sorrend. A dobogó két felső fokán az országos döntők rendszeres résztvevői végeztek: a Törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola megvédte 2 évvel ezelőtti bajnoki címét, az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola pedig az eddigi 10 bajnoki címe mellé gyűjtött be egy újabb ezüstöt. A bronzérmet az a Balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola csapata nyerte, akiknek eddig még nem sikerült a legjobbak közé kerülniük.

Törökbálinti csapat.

Egri csapat.

 

I.

Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Tagintézménye, Törökbálint

II.

Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola

III.

Györgyi Dénes Általános Iskola, Balatonalmádi

IV.

Tóvárosi Általános Iskola, Székesfehérvár

V.

Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium

VI.

Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola

VII.

Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola

VIII.

Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

A hétvégi Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi végeredmény született:

A Diákolimpia® versenysorozatról általában

A Diákolimpia® a diáksport egyetlen országos tanulmányi és tehetséggondozó versenye Magyarországon, amely idén 13 MDSZ által rendezett és további 48 olyan versenyt foglal magába, melyet országos sportági szakszövetségek és sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozat keretében a több mint 320 ezer nevező közül 35 ezren jutnak el az országos döntőkig. A Diákolimpia® fővédnöke Áder János köztársasági elnök, a versenysorozatot az MDSZ az oktatásért felelős miniszterrel közösen hirdeti meg. A Diákolimpia® országos döntőinek érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, ahol a felvételi időpontját megelőző 8 év erre jogosító eredményei érvényesíthetők.

A Magyar Diáksport Szövetség

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították, és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. Az MDSZ küldetése, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon, egész életen át. A szervezet testmozgás- és sportprogramokon keresztül támogatja az önkéntesség, valamint a társadalmi befogadás szemléletének erősítését, fejlesztését Magyarországon. A Magyar Diáksport Szövetség állandó kapcsolatban áll szinte valamennyi magyarországi iskolával, és minden évben megrendezi a Diákolimpiát, amely az egyetlen országos tanulmányi verseny a diáksportban.

 

Balatonalmádi csapat.

 

 

/Hopka László/

 

Fotó:

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu