Fidesz-KDNP választási fórum

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat
Kedves Olvasó !

Csenger-Zalán Zsolt a 9-es választó kerület Fidesz-KDNP közös jelöltje, lakossági fórumot tartott Törökbálinton március 30.-án, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház házasságkötő termében. Az eseményre a terem megtelt az érdeklődőkkel. A fórumot Csuka Attila, a Törökbálinti Fidesz szervezet elnöke nyitotta meg. A fórumon vendég volt Dr. Gál Kinga Fidesz-KDNP EU. parlamenti képviselő is.

Dr. Gál Kinga értékelte az elmúlt nyolc év kormányzását. Beszélt arról, hogy  látják Brüsszelben az országot, és nem értik..., többek közt azt, hogy az EU -hoz  csatlakozó Kelet-európai országok közül, amikor is még elsők voltunk az euró bevezetés küszöbén, hogy lehet olyan rossz gazdaságpolitikát folytatni, amely elsőkből sereghajtókká silányította le az országot, azt már Én teszem hozzá, hogy nem csak az országot de a morált is igen mélyre süllyesztették.

Csenger-Zalán Zsolt beszédében a Fidesz-KDNP irányvonalát emelte ki, amelyet 5 fő csoport köré épül. Megválasztása esetén, segíteni kívánja a körzetébe tartozó települések fejlődését. Bemutatta a Fidesz-KDNP programját, amely a Nemzeti Ügyek Politikája címet viseli. Ezt Mádl Ferenc köztársasági elnök is ajánlásával látott el. A fórum közel három órán keresztül tartott, ebből közel két óra a lakossági kérdésekről szólt, amely kérdéseket igyekeztek a megválaszolni.

Csenger-Zalán Zsolt:

1957. augusztus 22-én születtem Budapesten. A család a XI., majd később XII. kerületben élt. Édesapám, Dr.Csenger-Zalán Attila jogász, az Antall-kormány idején bonni nagykövet volt, ma már nyugdíjas, a Keresztény Demokrata Néppárt ügyvezetője főtitkára. Édesanyám, Hallama Márta könyvtáros volt. Húgom, Annamária építész. Családom katolikus vallású, a rendszerváltás előtt senki sem volt párttag.

Nős vagyok, feleségem Fodor Katalin, kozmetikus. Két leányunk van Kincső (2000) és Zselyke (2003). 1998 óta családommal Törökbálinton élek.

Az általános iskolát Budapesten végeztem, majd 1975-ben érettségiztem a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában.

Sorkatonai szolgálatomat követően a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karának hallgatójaként 1980-ban szereztem diplomámat. 1983-ban Felsőfokú Külkereskedelmi Szakvizsgát, majd 1988-ban Felsőfokú Fővállalkozói képesítést szereztem. 2004-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a State University of New York at Buffalo (USA) MBA diplomáját szeretem meg. 1983-ban német, 1985-ben angol középfokú külkereskedelmi szaknyelvvizsgát tettem.

Első munkahelyem, 1980-1981 között az Energiagazdálkodási Intézetben volt, ahol tervező-mérnökként erőművi hulladékanyagok hasznosításával és ártalmatlanításával foglalkoztam. Ezt követően a Magyar Optikai Műveknél voltam marketing előadó. 1983-1988 között a Technoimpex Külkereskedelmi vállalat nyugat-afrikai - elsősorban nigériai - fővállakozásainak voltam mérnök-üzletkötője. 1989-ben rövid ideig a Mercator Kft. égiszén belül a Berema AB. svéd cég magyarországi képviseletét láttam el. 1989 végén saját céget alapítottam az építőipari gépek forgalmazásával foglalkozó Scantrade Kft-t. 1992-ben alapítottam a Scantrade Recycling Kft-t, mely német, osztrák és olasz újrahasznosító és hulladék feldolgozó gépek vezérképviselete a magyar piacon. Ennek a cégnek jelenleg is kereskedelmi igazgatója vagyok.

2002 novemberében léptem be a FIDESZ-be, 2004 januárjában Orbán Viktor elnök úr - a választókerületi tanács javaslata alapján - Pest megye 9. választókerületének elnökévé nevezett ki.  forrás - fidesz.hu

/ Hopka László /

 

Fotó: Hopka László