Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Bük-Törökbálint Baráti Társaság.

20 éves jubileum és az arató fesztivál.

 

2022.07.09.Megnézem a fotóalbumot !

Kedves Olvasó!

Nagy hír érkezett a napokban a Bük-Törökbálint Baráti Társaság háza tájáról. Idén július 9.-én  ünnepelték a 20 éves jubileumát annak, hogy a két város testvérvárosi rangot adott a baráti társaság kezdeményezésére létre jött civil kapcsolatnak. A civilszervezet 1996 ban jött létre és 2002 re sikerült a kapcsolatot előre mozdítani a mostani szintre.

Az ünnepséget Bük Városában az arató fesztivál keretein belül rendezték meg. Ezen az ünnepségen került aláírásra újabb 5 évre szóló testvérvárosi szerződés. A szerződést aláírta Dr. Német Sándor Bük Város, és Elek Sándor Törökbálint Város polgármestere.

Dr. Német Sándor beszédében kiemelte Haraszti Gyuláné (Bogyi) és Haraszti Gyula elévülhetetlen hozzájárulását, hogy húsz évvel ezelőtt ez a gyümölcsöző kapcsolat létre jött. Mind ez a baráti társaság szorgalmazására jöhetett létre. Az el telt húsz évben a testvérvárosok minden nagyobb eseményein részt vesznek.

Színes program volt ezen a napon. Volt film bemutató, kiállítás és a felejthetetlen aratás amely a készült képek önmagukért beszélnek.

 

/Hopka László/

 

20 éves partner kapcsolat.

2002 ben testvér települési partner kapcsolat jött létre Bük és Törökbálint városok között, melyet Bükön a két polgármester aláírásával erősített meg.  A partner kapcsolat ötlete 1996 ban fogalmazódott meg bennem, hogy a két település között jó lenne egy baráti partner kapcsolatot létre hozni.

2001 december 17 én a Törökbálinti képviselő testület elfogadta a partner kapcsolat létrehozását. 2002 április 14 én történt meg Bükön az együttműködés megállapodás aláírása. Ez akkor az országban első volt, hogy magyar település magyar településsel testvér kapcsolatot hozott létre.

Ez alatt az időszak alatt folyamatosan történtek különböző események, hol Bükön, hol Törökbálinton. A szervező munkában abban az időben Bük részéről Horváth Lajos polgármester, Szabó József, Németh Jenő és Guzmics István segítette elmélyíteni a kapcsolatot.

Törökbálint részéről Turai István polgármester, Bálint János, Gyurasits Tamás, Ficsór Bálint, Szalczinger József, egyesületek, énekkar, és még sokan segítették megtartani a baráti együttműködést.

Felsorolni is nehéz lenne mindenkit, akik hozzájárultak a két település, személyes baráti kapcsolatához.  Természetesen ez a partner kapcsolat nem jött volna létre, ha a Haraszti házaspár, mint akkori büki lakosok nem érezték volna a szülővárosuk Törökbálint iránti szeretetet. Ezért hosszas előkészítés és munka után tudott létre jönni ez a kapcsolat.

Haraszti Gyuláné, Bogyi

 

 

 

 

Fotó: Bük-Törökbálint Baráti Társaság tagjai.

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu