Betlehem állítás Törökbálinton a Walla téren.                                                                                                          2008.11.29.
Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

Tisztelt Olvasó!

Törökbálinton polgármester tudomásom szerint még nem állított köztéren Betlehemet. Turai István polgármester ötlete alapján és vezetésével, szombaton 14 órakor a képviselő testület jó néhány tagja gyülekezett a Walla téren, hogy a Túri Ferenc által előre legyártott elemekből a Betlehemet közös erővel felépítsék.  A polgármesterünk egyértelmű irányítója volt az eseményeknek, és osztotta ki a feladatokat a képviselőknek. A felépítés után következett a berendezés, amikorra már az idő is csípősre váltott és teljesen beesteledett. Szinkulics Ágnes által megálmodott és elkészített, a Bibliából jól ismert szereplőkkel benépesítették a betlehemet, a különös építkezésnek sok járókelő a csodáját látta, és amikor elkészült, már gyerekekkel érkező családok voltak a fő szereplők. A Betlehemben világítás is van ezért sötétedés után is nagyon szép látványt nyújt. Javaslom a Tisztelt Olvasónak, hogy családjával gyerekekkel fáradjanak el és tekintsék meg ezt az emberközeli  köztéri alkotást, amely Önöknek készült.

Az építésben részt vettek:

Turai István polgármester, Csuka Attila alpolgármester,  Megyaszainé Mammel Magdalena, Megyaszai Zoltán, Hámoriné Olár Mária, Géczi Krisztián, Dr. Györfi László, Palkóné Szabó Gabriella, Gyarmati Mihály, Tóth József, Szinkulics Ágnes, Bartos Anna, Túri Ferenc, Bartos Margitnéni, Bartos Zoltán.

                                                                  / Hopka László /

     
 

        

Fotó: Hopka László