VII. Bálinti-sokadalom 2010 június 12.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
Kedves Olvasó!

2010 június 12-én tartotta a Munkácsy Mihály Művelődési Ház a hetedik "Bálinti sokadalom" című rendezvényét, amelyet egy korábbi, igen esősnek mondható időszak elől helyeztek át erre az időpontra. Ezen a napon az eső nem esett, sőt még egy huncut felhő pamacs sem volt az égen, ami viszont rá nyomta a bélyegét a rendezvény látogatottságára legalább is az elején. Sajnos a nagy meleg miatt az előre meghirdetett programokat is egy órával későbbre kellett halasztani, mert olyan erősen tűzött a nap. A rendezvény a régmúlt időkbe kalauzolta el a kíváncsi közönséget. Volt középkori fegyverbemutató, láthattunk középkori életképeket. Láthattunk íjász bemutatót, ahol íjászok tüzes nyílvesszővel szalmabálákat "gyújtottak" meg, amelyhez ostromgép segítségét is igénybe vették. Az ostromgéppel hatalmas tüzes gömböket hajítottak 50-60 méterre, ami nem veszélytelen mutatvány volt.

Láthattunk reneszánsz táncokat korhű ruhába öltözött hölgyek és urak előadásában. Találkoztam solymászokkal, akik reptetési bemutatót tartottak, majd közös fényképeket készítettek a madarakkal, persze ez a lehetőség csak a vállalkozó kedvűeknek adatott meg. A táncházban a pajta színpad előtt a Göncöl zenekar játszott, előttük a Sub Rosa Régizenei Együttes koncertjét hallhattuk. A délelőtt folyamán nekiláttak a pörköltfőző csapatok a főzéshez, hogy néhány óra múlva a négy fős kóstoló bizottság kimondja, hogy melyik pörkölt volt a legfinomabb. Az idén a cigány kissebségi Önkormányzat főzte a zsűri szerint a legízletesebb pörköltet. Volt egy kakukk tojás is a versenyzők között, bár Ő nem pörköltöt főzött, de a zsűrinek így is nagyon ízlett, ezért külön díjat kapott. A versenyre neveztek: Kovács Balázs, Cigány Kissebségi Önkormányzat, Nyugdíjas Klub, Hegedűs Tibor, Környezetvédelmi Oktató Tábor, Cantabile Kórus, Kamara Kórus, Hagyományőrző Táncegyüttes.

A sokadalom egyik nagy sikerű programja volt az állatsimogató, ahol simogatni lehetett pónilovat, kis bocit, juhot és egy szamarat is, ez láthatóan szülőnek és gyereknek is nagy élmény volt. Ahogy telt múlt az idő és a napsütés is alább hagyott, úgy jöttek egyre többen a rendezvény helyszínére. Az óriás bábos zenés színi előadást már sokan nézték végig, és a történetbe a napi életet eseményeit is beleszőve, igen szórakoztató előadást láthattunk. A programok sora este fél kilenckor ért véget. Szerintem mindenki jól érezte magát, jók voltak a bemutatók. Érdemes volt kilátogatni a programra, még a nagy meleg ellenére is.  Az eseményen készített pillanat képek az albumban tekinthetők meg.

/ Hopka László /   Megnézem a fotóalbumot !

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu