Augusztus 20.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
Kedves Olvasó!

Törökbálinton a Szent István napi ünnepség 12 órakor, a Szent István szobor koszorúzásával kezdődött.  Turai István polgármester vezetésével koszorút helyeztek el városunk képviselői, majd az intézmények képviselői, pártok és civil szervezetek képviselői. Ezt követően került sor a kenyérszentelésre. A szobor mellett elhelyezett asztalon sorakoztak a frissen sütött, és nemzeti színű szalaggal átkötött gyönyörű kenyerek. Az idei ünnepségre a Lendvai Károly Férfikórus készült műsorral.

Bohn István esperes-plébános az új kenyeret megszentelte és Szaszák Imre református lelkész megáldotta. A megáldott kenyeret Turai Istvánné polgármesterné asszony, Hámoriné Olár Mária, Palkóné Szabó Gabriella, Pénzes Éva, Rothauszky Gabriella képviselő asszonyok és Megyaszainé Mammel Magdaléna az NKÖ elnöke szeletelték fel.

A megáldott kenyeret, immár hagyományosan a nyugdíjas klub tagjai kínálták körbe a jelenlévők között.

Délután17 órakor kezdődött a hivatalos ünnepség a Munkácsy Mihály Művelődési Házban. A himnusz eléneklése után elsőként Nemcsák Károly Jászai Mari, és Erzsébet-díjas színművészt és Huzella Péter Kossuth díjas, és a Magyar Köztársaság Arany Érdemrendkeresztjével kitüntetett előadóművészt láthattuk. Ezt követően Turai István polgármester ünnepi beszéde következett. Az ünnepi beszéd után a váci Elvinus énekegyüttes és a Sopron Táncegyüttes műsora következett, a Fajkusz zenekar közreműködésével. Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.

Turai István polgármester ünnepi beszéde itt olvasható

TÖRÖKBÁLINTÉRT DÍJ ÁTADÁSA

Önkormányzatunk Képviselő-testülete 1996-ban "Törökbálintért" Emlékplakettet alapított. Az emlékplakett településünk érdekében kifejtett tevékenység elismeréseként adományozza a testület. " Az emlékplakettet mindazon személyek, társadalmi szervezetek, intézmények, vállalatok, egyesületek kaphatják meg, amelyek Törökbálintért, a város fejlesztéséért jelentős értékű társadalmi munkát végeztek, a településért maradandót alkottak, a város gazdasági, társadalmi  és kulturális életét jelentősen előbbre vitték, a város lakosságáért kiemelkedő tevékenységet végeztek, a város jó hírnevét bármilyen téren öregbítették."

Az idén a Törökbálintért Díjat posztumusz ítélte oda Ficsór Bálintnak, a díjat átvette Ficsór Bálintné.

Turai István polgármester Laudációja itt olvasható

Az ünnepség közben az udvaron megkezdődtek a programok. 18.30-kor a Dumaszínház keretében, Maksa Zoltán poénjain nevethettünk. 19.30 tól a Back II Black nagykoncertjét láttuk. 21.45 től Videodisco volt. Az idei tűzijáték, az árvízkárosultak megsegítésére indult országos civil kezdeményezés felhívásának eleget téve elmaradt, az így megtakarított összeget amely mintegy 800.000 Forintot az árvízkárosultaknak ajánlotta fel. Az eseményeken készített fotók az albumban tekinthetők meg.

 

Megnézem a fotóalbumot !

 

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu