5-éves a Munkácsy Mihály Művelődési Ház

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
Kedves Olvasó!

Ki emlékszik már a régi Művelődési Házra?  Magam elég rég lakom már Törökbálinton, hogy a memóriámba vésődött képe még emlékképekben megjelenjen előttem, ahogy a gesztenyefák előtte a magasba törtek, vagy azok a régi rendezvények, amin iskolás koromban részt vettünk...  Nos, ha nem látok képet róla, akkor nehezen emlékszem, nem azért, mert el felejtettem azokat az éveket, hanem azért, mert az új Művelődési Házunk üstökösként robbant be Törökbálint kulturális közéletébe és teljesen elhomályosította azokat a képeket, amelyek a hátsó regiszterben vannak elraktározva.

Olyan sokszínű intézménye lett ezzel Törökbálintnak, amelyre méltán büszkék lehetünk, és bizonyosak lehetünk abban,hogy az a döntés, amely az építést határozta el, helytörténelmünk szempontjából is kimagasló döntés volt.

Törökbálint  megérdemelte ezt az intézményt, és hamar birtokba is vette. Számtalan helyi egyesület, különféle csoportok, használják naponta, sok lenne felsorolni mind azt, ami ez alatt az öt év alatt itt megtörtént. Igen jól látjuk, öt éves lett a Munkácsy Mihály Művelődési Ház. Ebből az alkalomból nyílt kiállítás a Házban, amelynek megnyitóján részt vett Turai István polgármester, Palkóné Szabó Gabriella képviselőasszony, Czukor Erzsébet a falumúzeum igazgatója is. A megnyitót Szabados Zoltán bevezetője indította, majd a három fős Folti zenekar játszott népzenét. Ezt követően Szabó Éva igazgatóasszony beszéde következett. A beszéd elhangzása után a jelen levőket meginvitálták egy pohár pezsgőre és a születésnapi torta elfogyasztására.

Azt gondolom, hogy egy ekkora intézmény nem működhetne komoly elkötelezett munkatársak nélkül, mint amilyen csapatot sikerült létrehozni. Mindenki kiveszi a részét a munkából ezért is olyan sikeres a Mi Művelődési Házunk. Azt hiszem nem csak a magam nevében mondom, hanem egész Törökbálint nevében, hogy köszönjük nektek fiúk-lányok, és számítunk rátok a jövőben is. A helyzet úgy alakult, hogy Szabados Zoltán éppen a megnyitón töltötte utolsó munkanapját a Házban, ezért neki külön köszönjük az eddigi munkáját. Hiányozni fogsz Zoltán!

A megnyitón készült fotók az albumban tekinthetők meg, és kérem tekintsék meg a videó összefoglalót is.

/ Hopka László /

 

Megnézem a fotóalbumot !

 

Fotó & Videó: Hopka László

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu