Törökbálinti Postahivatal

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

Átépül a Postahivatal belső tere.

Kedves Olvasó!

Minap a Törökbálinti Postára kellett mennem és meglepődve tapasztaltam, hogy a belső teret átépítik. Ezzel még nem is lenne bajom, ha ettől az ügymenet gyorsulna, de azt már most látom, erőteljes lassulás veszi majd kezdetét. Miért mondom ezt?  Emlékeim szerint eddig 6 ablakon történt a kiszolgálás, legalábbis meg volt a lehetőség rá. Az átépítéssel már csak négy ablakkal kell beérni, mert a bejárat melletti kettőt tudja isten milyen megfontolásból megszűntették, (rácsokkal körbevonták) és értesüléseim szerint, újságot, dohányt és egyéb cikkeket kívánnak itt forgalmazni, mondhatjuk úgy is, hogy egy trafikot hoznak létre bent.

Azonban elgondolkodtam, hogy sokszor álltam már sorba a postán, de sosem a trafikot hiányoltam bentről, hanem azt, hogy mi lenne, ha egyszer minden ablakot működni látnék egy időben, amire  talán sosem volt példa.  Miközben az ügyfelek  ügyes bajos ügyeiket intézik, nem egymás nyakát kéne taposniuk a sorban állás közben. Csökkenő ablakszámmal vajon mire lehet számítani?  Ami prognosztizálható, hogy biztosan nem a kiszolgálás gyorsulására, persze amihez rögtön hozzá kell tenni, hogy nem az alkalmazottak hibájából! Ez annál messzebbre mutat.

Én meg voltam elégedve a régi térelválasztással is, még akkor is, ha éppen nem volt már új. Kisseb fejújítás után megtartható lett volna a régi is. Lecserélték a régi elemeket és helyébe pult rendszerűt építettek, amely magában hordozza a totális anonimitás kizárását azaz nem tudok úgy pénzt befizetni, hogy a szomszéd pultból azt ne kísérhessék figyelemmel. Felvetődik bennem a biztonság kérdése is, hiszen így könnyedén át lehet ugrani a túlsó oldalra, azt már nem is kívánom részletezni, hogy mi lehet belőle. Összegzés képpen megjegyzem, se biztonság se gyorsaság.... Gyors körkérdésemre a posta előtt 100%-ban mindenki azt mondta, hogy nem tetszik neki a megvalósított rendszer. Igazság szerint, most örülnünk kellene, hogy szépül a Postahivatal, de ez az érzés most valahogy nem kerít hatalmába. Azért kíváncsi lennék, hogy kinek az érdeke most bent trafikot nyitni? (Csak nem a monopólium diktálta ezt).

További kérdéseim is lennének, de ezt most nem teszem fel. Helyette szavazásra bocsátom a kérdést.

Önnek tetszi-e a postahivatal átalakítása, és valóban az ügyfelek érdekét szolgálja? 

/ Hopka László /

 

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu