Törökbálinti Pedagógus nap 2009.06.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

Kedves Olvasó!

Pedagógus nap Törökbálinton.

…igen volt Pedagógus nap Törökbálinton, hisz mindannyiunk életének része az óvoda-iskola és az ott dolgozók. Dicséretre méltó odaadásuk, munkájuk, amellyel nap, mint nap értünk vagy gyermekeinkért dolgoznak. Nemcsak a mai nap, hanem a tanév Velük eltöltött valamennyi napja elismerést érdemel.

Turai István polgármester úr és Hajdu Ferenc alpolgármester úr végiglátogatta Törökbálint összes óvodáját, bölcsődéjét, ahol melegszívű, kedves fogadtatásban volt részük. A látogatás alkalmával köszönetüket fejezték ki azért a sok munkáért, amit a város gyermekeiért végeznek. Ott volt minden óvó néni, dadus néni, konyhás néni és mindenki, aki az intézmények működéséhez elengedhetetlen. A délelőtti látogatásokat koszorúzás követett a Törökbálinti Köztemetőben, ahol minden intézmény vezetője és sok diák részvételével megkoszorúzták a pedagógusok emlékére állított kopjafát.

Koradélután a művelődési házban szeretettel várták a szervezők iskoláink dolgozóit és mindazokat, akik részt tudtak venni a pedagógus napi rendezvényen. Az ünnepi műsort a Bálint Márton Általános és Középiskola diákjai előadásában láthattuk, kicsiket és nagyokat egyaránt. A ceremóniát az ünnepi beszédek és díjátadók követték. Turai István polgármester miniszteri kitüntetést két pedagógusnak adott át.  A kitüntetést kapták: Kovács Erzsébet, Dr. Németh Istvánné. A Törökbálinti Önkormányzat a Volf György-díjat Keszler Mártonnak ítélte oda. Ezután Géczy Krisztián a szülők nevében köszöntötte a pedagógusokat amelyben kiemelte: : szülőként fontos biztosnak lenni abban, hogy amíg gyermekeinket óvodába, iskolába hagyjuk, arra a néhány órára is, nyugodtak lehetünk, hogy jó kezekben vannak.

A műsor befejeztével pezsgő és állófogadás várta pedagógusainkat. Városunk ezzel a nappal és apró ajándékkal igyekezett kifejezni és megerősíteni minden pedagógust és az intézményekhez tartozó dolgozókat arról a rendkívül fontos munkáról, ami nélkül nemcsak a ma, de a holnap is megkérdőjelezhető, hisz a jövő nemzedéke az Ő kezükben van.

Végül essen néhány szó a két szervezőről akik az ötletadói voltak a pedagógus nap ilyen formában történő megünnepléséről, amely ezelőtt még így nem fordult elő, hogy Törökbálint elől járói végig látogatják az intézményeket, és még egy versmondó lányt (Székely Ágnes) is bevonnak a kis  ünnepségbe. A két szervező hölgy: Vokány Erika oktatási és kulturális referens, és Ivanics Sz. Ildikó közoktatási referens. Az eseményről képek a fotóalbumban találhatóak, tekintsék meg.

Kedves pedagógusaink!  Köszönet az odaadó munkájukért!                                              

/ Hopka László /

 

 

Megnézem a fotóalbumot !

 

 

Fotó: Hopka László