Törökbálinti Búcsú 2009.07.05.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

Kedves Olvasó!

Az idén 2. alkalommal telt meg zsúfolásig a Géza fejedelem út. A Munkácsy Mihály Művelődési Ház ide szervezte a hagyományos Törökbálinti Búcsút. A helyszín az idei május 1. rendezvényen már bizonyította, hogy a legalkalmasabb az ilyen  szabadtéri rendezvényekre, hiszen majdnem a település közepén fekszik. Most is lezárásra került a Sváb-tér és a Családsegítő által határolt terület, így a programot zavartalanul lehetett lebonyolítani. Akik kilátogattak azok egy egész napos rendezvényen  vehettek részt július 5-én vasárnap. A búcsú délelőtt 11-kor vette kezdetét, ahol körhinták, céllövölde, óriáscsúszda, bika, várta a gyerekeket. A felnőttek a helyi vállalkozások által kínált finomságokból falatozhattak.  A színpadon egymást váltották a produkciók ( Te Deum Zenekar, "Vándormuzsikusok" interaktív gyerekműsor, "Napsugaras Ősz" Tánccsoport, Marcipán Fitnesz és Tánc SE, Gyémántkút Kulturális Egyesület Mazsorett bemutatója, Frutti Tánc SE).

Egy kis időre Turai István polgármester kérte a jelenlévők figyelmét, hogy hivatalosan átadja a Szeretet és gondoskodás díját, amelyet a testület az idén dr.Haraszty Zsombornak ítélt oda.

 

A programok javában tartottak, és ahogyan egyre közeledett a rendezvény fénypontja, úgy gyülekeztek az emberek a színpad köré egyre többen. A gyülekező emberekkel együtt sajnos a felhők is gyülekezni kezdtek amelynek senki nem örült. Az esti Fásy Mulató-Zeneexpressz csendes esőben kezdődött el, ami aztán komoly igazi áztató esővé változott. A színpadi hangosító és egyéb berendezéseket a technikus éppen hogy megtudta védeni az esőtől. A színpad előtt a vendégek ennek ellenére nem tágítottak, így az eső kb. 25 perces erőlködés után feladta. Ezt követően egy másik dimenzióból láthattuk a Zeneexpressz fellépőit: Komonyi Zsuzsát, Fásy Ádámot, Holub Pétert, A két zsiványt, Búnyós Pityut. Sajnos Nótár Mary a koncert idején az MO autópályán ragadt és nem ért ide, amit a rajongók nagyon sajnáltak. Este 10-órakor a szervezők véget vettettek a zenének, tekintettel a pihenni vágyókra.

Úgy gondolom, hogy jól sikerült az idei Búcsú, kíváncsian várom, hogy jövő ilyenkor milyen meglepetéssel rukkolnak elő a szervezők, úgy veszem észre, hogy a mércét egy kicsit mindég feljebb teszik, reméljük jövőre sikerül azt megugrani.

 A Búcsú az MMMH nyári szabadság előtti utolsó rendezvénye, ilyenkor szinte mindenki szabadságra megy, köszönjük az eddigi munkájukat és pihenjenek sokat, hiszen megérdemlik. Az eseményen készült fotókat az albumban tekinthetik meg.

/ Hopka László /

 

Megnézem a fotóalbumot !

 Fotó: Hopka László